Restauracja Strefa to miejsce gdzie sztuka kulinarna, stylowe wnętrza i dekoracje spotykają się z wyjątkową i przyjazną atmosferą. Mieści się w wiernie odrestaurowanej, przedwojennej kamienicy na rogu ul. Próżnej i Placu Grzybowskiego.
Wszystkie dania przygotowywane są według przepisów opracowanych przez szefa kuchni Jarosława Walczyka, jednego z najlepszych mistrzów kulinarnych w Polsce. W jego propozycjach najnowsze trendy przeplatają się z tradycyjnymi recepturami. Menu jest kompozycją kuchni z wielu zakątków świata z licznymi polskimi akcentami. Specjalnością szefa kuchni są dania z ryb i owoców morza.
Wyjątkowym daniom towarzyszy bogata karta win opracowana przez najlepszych sommelierów, zawierająca ponad 100 pozycji. Ponadto bar restauracji Strefa zaopatrzony jest w najznamienitsze pozycje ze świata alkoholi. Doskonałe koniaki, najlepsze whisky Single Malt, czy wysokogatunkowe wódki zaspokoją potrzeby nawet najbardziej wymagających koneserów.
Jakość dań oraz serwisu jakie oferujemy w restauracji Strefa została doceniona w wielu konkursach i plebiscytach.
Do najważniejszych wyróżnień zaliczyć należy:
Michelin Guide – Main Cities of Europe 2016
Rekomendacja, dwa symbole sztućców
Poland 100 Best Restaurants 2015
Najlepsza restauracja w Polsce
Poland 100 Best Restaurants 2015
Szef Kuchni Roku 2015
Poland 100 Best Restaurants 2014
Grand Award, 3 widelce w kategorii „100 najlepszych restauracji w Polsce”.
Poland 100 Best Restaurants 2014 - „Krzewienie Sztuki Kulinarnej”
Nagroda indywidualna dla szefa kuchni Jarosława Walczyka
Poland 100 Best Restaurants 2014 - „Kuchnia Polska w nowej odsłonie”
Nagroda indywidualna dla szefa kuchni Jarosława Walczyka
Jesteśmy obecni w przewodniku Gault & Millau od początku polskiej edycji. W 2014 roku uzyskaliśmy ocenę 2 czapek kucharskich.